Zend Framework

Nemrég kezdtem el használni a ZF-et, és mivel szeretem összeírni mit hogyan oldok meg, létrehoztam ezt a fórumot.

A helyesírásomat ne fikázd, tudom hogy szörnyü, ez van sajnos, hiába olvasok 12 éves korom óta baromi sok sci-fit, az írásom nem javul.

Lelkes weblap fejlesztő vagyok, nem értek a dizájnhoz, elboldogulok vele, de nem az én asztalom, a programozást viszont egyenesen imádom.

Remélem már nem tartozom a szakmában a pistikék közé, de még profinak sem nevezném magam, lelkes haladó osztályt választom :)

Ha valamire kíváncsi vagy, segítség kell php jacascript html css témakörben ( ne kérj tőlem olyat hogy ezt csináld meg nekem pls ) csak kérdezz bátran. Értelmes vitákba is szívesen bonyolódom, tágítsuk nézeteinket.

Címkék

code (1) doctrine (2) etc (2) module (1) security (1) users (1) zf (4) Címkefelhő

Friss topikok

Modulok használata

2010.03.16. 12:14 Mokacuka

A zend frameworkben, egyik leghasznosabb dolognak a modulok használatát tartom. Miért jó ez? Mert a programomat különálló egységekbe tudom vele csoportosítani.

Modulonként kényelmesen adhatok meg külömböző dizájnt, jól elkülöníthető vele az admin rész a megjelenítésért felelős résztől, ha változtatni kell valamit gyorsan meglehet találni azt a pontot, ahol a változtatásokat végre kell hajtani, és még sorolhatnám.

Teendő:

1. az application mappában hozzunk létre egy modules mappát és azon belül egy default mappát.
2. az application mappából a view, controller, models mappákat mozgassuk a korábban létrehozott default mappába
3. szerkesszük az application.ini fájlt, adjuk hozzá a következőt

 

resources.frontController.moduleDirectory = APPLICATION_PATH "/modules"
resources.modules[] =

és kész is. Illetve egy dologra kell odafigyelni, ha a default modulon kívül létrehozunk egy új modult, abban a controller class-hoz prefixként hozzá kell illeszteni a module nevét, pl Admin_IndexController

 

2 lehetőség van innentől elérni a kívánt action controllert, /controller/action illetve /module/controller/action címen.

Kérdés: mi van akkor ha a default module tartalmaz egy show nevü controllert, és van egy show nevü module-unk? Még nem tudom, nem volt még ilyen esetem, kipróbálom :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: zf module

A bejegyzés trackback címe:

https://zend-framework.blog.hu/api/trackback/id/tr351843729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása